Εκπαιδευτικές Περιοχές

 

Εκπαιδευτικές Περιοχές 

 

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στο Πάρκο, ο επισκέπτης συναντά τις 4 Εκπαιδευτικές Περιοχές εξοπλισμένες με επιδεικτικές μονάδες ΑΠΕ.

·         Π1 - Το Μέτωπο του Ανέμου

Η εκπαιδευτική περιοχή είναι αφιερωμένη στην Αιολική Ενέργεια και στις τεχνολογίες αξιοποίησής της. Στο Πάρκο υπάρχουν 5 ανεμογεννήτριες (Α/Γ) συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 3,01MW, διαφορετικού τύπου εκ των οποίων οι 2 είναι ελληνικής κατασκευής. Στην είσοδο της περιοχής βρίσκεται Α/Γ οριζοντίου άξονα, ισχύος 750kW.

Η θεματική περιοχή περιλαμβάνει επίσης ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο έχει εγκατασταθεί μονάδα Βιομάζας για θέρμανση και για παραγωγή ζεστού νερού.

 

·         Π2 - Το Υδρογόνο

Οι νέες και καινοτόμες τεχνολογίες για την παραγωγή, την αποθήκευση και τη χρήση του υδρογόνου, σε συνδυασμό με μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας παρουσιάζονται εδώ.

Σε αυτή την εκπαιδευτική περιοχή λειτουργεί πιλοτική εγκατάσταση για παραγωγή, αποθήκευση και εμφιάλωση υδρογόνου που παράγεται από αιολική ενέργεια. Αποτελείται από μονάδα ηλεκτρόλυσης των 25 kW, με δυνατότητα παραγωγής έως 5 κυβικά υδρογόνου την ώρα. Πρόκειται για την πρώτη ερευνητική μονάδα αυτής της κλίμακας στην Ευρώπη.

 

·         Π3 - Η Ροή του Νερού

Ένα Μικρό Επιδεικτικό Σύστημα Υδατόπτωσης έχει εγκατασταθεί στην εκπαιδευτική περιοχή «η ροή του νερού», προκείμενου να γνωρίσουμε την Υδροηλεκτρική Ενέργεια και τα συστήματα παραγωγής και εκμετάλλευσής της.

 

·         Π4 - Το Μέτωπο του Ήλιου

Μια εκπαιδευτική περιοχή με θέμα την πλέον γνωστή ΑΠΕ στη χώρα μας, την Ηλιακή Ενέργεια. Μαθαίνουμε για τις νέες τεχνολογίες αξιοποίησής της, όπως για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και τον κλιματισμό χώρων. Εδώ μπορούμε να δούμε:

Αντλητική Μονάδα με Φωτοβολταϊκό Σύστημα,

Μονάδα Ηλιακού Κλιματισμού με την τεχνολογία αφύγρανσης –εξάτμισης

Αυτόνομη Υβριδική Μονάδα Αφαλάτωσης Θαλασσινού Νερού

Φωτοβολταϊκό Διαξονικό Σύστημα Παρακολούθησης του Ήλιου 

 

 

cres_gr pena_GR1 EPAN_GR